Interneta lietotāju radītie teksti kā indivīdu komunikācijas veids: cēloņi un sekas - Kozireva, Jeļizaveta (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs „Interneta lietotāju radītie teksti kā indivīdu komunikācijas veids: cēloņi un sekas” ir interneta dienasgrāmatu pilotāžas pētījums. Masveidīga tieksme skaļi izteikt savu viedokli kopumā ar interneta pieejamību izraisīja publisko dienasgrāmatu jeb tā saucamo blogu popularitātes sprādzienu. Blogi ir pilsoniskās žurnālistikas jaunākais piemērs, mēs vēl pat neesam pieraduši pie vārda blogi, tomēr šī parādība ir strauji ienākusi cilvēku saskarsmē. Pilsoniskā žurnālistika ir zīme, kas norāda uz to, ka cilvēki grib runāt, lai saprastu, un tā ļauj sniegt ne tikai faktus, bet arī to analīzi. Praktiskie pētījuma rezultāti - pilsoniskās žurnālistikas attīstība virzās uz papildus komunikācijas sistēmas izveidi, kurā parādītos savdabīgas grupas un starppersonu mijiedarbības tradīcijas. Atslēgvārdi: internets, interneta žurnālistika, pilsoniskā žurnālistika, publiskā dienasgrāmata, blogs.

The baccalaureate work “Internet users created texts as a way of communication of individuals: the reasons and consequences” is the research of Internet live journal’s phenomenon popularity caused by people masse wanting to be heard by speaking up the Internet. Blogs are the newest civic journalism example, which we are not even get used to call so. However, blogs already became an important part of modern communication. Blogs show society wants to understand the processes, to discuss the problems, and blogs give people an opportunity to get the explanation and the analysis of situation, not only facts. Practical research has shown the development of civic journalism and that it is going to grow into a new communication system. Key words: Internet, internet journalism, civic journalism, live journal, blog.
Internet users created texts as a way of communication of individuals: the reasons and consequences
Keywords: Komunikācijas zinātne