Līzinga attīstība Latvijā, ar to saistītās problēmas - Jurevica, Diāna (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma – Līzinga attīstība Latvijā, ar to saistītās problēmas. Izvirzītais darba mērķis - analizēt līzinga būtību, noteikt galvenās problēmas šajā tirgū, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus, kā arī izvērtēt Latvijas līzinga tirgus attīstību. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā un daļā ir teorētiskais līzinga raksturojums, tā vēsture, būtība un veidi. Trešajā daļā – analizēts līzinga tirgus Latvijā. Kā arī konstatētas ar līzingiem saistītās problēmas. Būtiskākie secinājumi: Līzinga tirgū pārsvarā lieto finanšu un operatīvo līzingu. Latvijā nav vienota normatīva dokumenta, kas regulētu visas līzinga darījumu problēmas un puses. Līdz ar to jāievēro vispārējie noteikumi „Par nomu”. Latvijā strauji palielinās parādnieku skaits. Trīs gadu laikā kredītportfeļa kopējā summa ir pieaugusi kopumā par apmēram 5 miljardiem Ls, no kuriem lielākais pieaugums ir 4,3 miljardi banku sektorā, 0,5 miljardu pieaugums bija līzinga sabiedrībām.

Bachelor labor theme - The development of leasing in Latvia, problems with it. Labor object – vital market of leasing , what is most important problem in this market, to perform conclusions and to work out suggestions, also evaluate development market of leasing in Latvia. The Labor have 3 chart. First and second part ir theoretical disposition of leasing, history, essence form. Third chart – analising market of leasing in Latvia. And found the problems with leasing. Vital conclusion – market of leasing the most choose finacial or operative leasing. In Latvia have not united standart document, that to regulate all problems of leasing and parties. So, that have look at general rules. In Latvia very much to increase debtor numbers. For 3 years portfolio of credit a lot of to increase for 5 thousands millions lats.
The development of leasing in Latvia, problems with it
Keywords: Vadībzinātne