Pasaku grāmatu bērniem ilustrāciju stilistika - Ernstsone, Anete Anna (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “Pasaku grāmatu bērniem ilustrāciju stilistika” mērķis ir, balstoties uz teorētisko un empīrisko pētījumu, izveidot bērnu grāmatas “Brīnumzeme, pasaules tautu pasakas” dizainu un pasaku ilustrācijas. Darba autore par savu darba mērķi ir izvirzījusi tautu pasaku grāmatu ilustrāciju un tajās attēloto dzīvnieku stilistikas izpēti. Radošā darba mērķis ir izveidot pasaules tautu pasaku grāmatas ‘’Brīnumzeme” dizainu un ilustrācijas. Darba teorētiskajā daļā tiek aprakstīta ilustrāciju vēsture, to tehniku veidi un stilistika, ilustrāciju loma pasaku grāmatās, krāsu lietojums pasaku grāmatu ilustrācijās, kā arī tiek izpētīts pasaku grāmatu dizains, tam atbilstošākie burtveidoli un pasaku grāmatu vāka dizains. Empīriskajā daļā tiek veikta analīze dzīvnieku stilizācijām bērnu grāmatu ilustrācijās un secinātas stilistikas iezīmes. Par paraugiem tiek izmantotas bērnu grāmatas no dažādām valstīm. Radošajā daļā izveidota bērnu pasaku grāmatas dizains un ilustrācijas, kurā apkopotas dažādu tautu pasakas.

The aim of the bachelor's thesis "Stylistics of illustrations for fairy tale books for children" is to create the design and fairy tale illustrations for the children's book "Wonderland, fairy tales of the world" based on theoretical and empirical research. The author of the work has set the study of folk tale books and the study of the stylistics of the animals depicted in them as the aim of her work. The aim of the creative work is to create designs and illustrations for the fairy tale book "Wonderland". The theoretical part of the work describes the history of illustrations, the types and stylistics of their techniques, the role of illustrations in fairy tale books, the use of colors in fairy tale book illustrations, as well as the fairy tale design and fairy book cover design. In the empirical part, an analysis of animal stylizations in children's book illustrations is performed and stylistic features are deduced. Children's books from different countries are used as samples. In the creative part, the design and illustrations of a children's fairy tale book are created, which contain fairy tales of different nations.
Children’s Book Illustration Styles
Keywords: Mākslas zinātne; ilustrāciju tehnika; bērnu grāmatas; ilustrāciju stilistika; burtveidols