Ekstremālo nokrišņu raksturs un izmaiņu tendences Vidzemē (1966.-2010.) - Putro, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Ekstremālo nokrišņu raksturs un izmaiņu tendences Vidzemē (1966. -2010.)” ir veikta ekstremālo nokrišņu indeksu izmaiņu analīze Vidzemes reģionā. Darbā ir izpētītas un analizētas piecu ekstremālo nokrišņu indeksu vērtību – dienu skaita ar intensīviem nokrišņiem (R10mm), dienu skaita ar ļoti intensīviem nokrišņem (R20mm), mēreni mitro dienu (R75p), ļoti mitro dienu (R95p) un ekstremāli mitro dienu (R99p) izmaiņas laika periodā no 1966. līdz 2010.gadam. Pētījumā ir izmantotas sešas Vidzemes meteoroloģisko staciju (Ainaži, Alūksne, Priekuļi, Rīga – Universitāte, Rūjiena) ikdienas nokrišņu novērojumu datu rindas. Bakalaura darba apjoms ir 68 lappuses, tajā iekļautas 3 nodaļas un 9 apakšnodaļas. Darbu papildina 56 attēli un 8 tabulas, kā arī 5 pielikumi. Atslēgvārdi: ekstremālo nokrišņu indeksi, izmaiņas, dienu skaits, Vidzeme.

The bachelor paper „The character and trends of extreme precipitation in Vidzeme region (1966-2010)” analyses the change of the extreme precipitation indices in Vidzeme region. The author has researched and analyzed the change of five extreme precipitation indices – heavy precipitation days (R10mm), very heavy precipitation days (R20mm), moderate wet days (R75p), very wet days (R95p) and extremely wet days (R99p) from 1966 to 2010. In this research are used daily precipitation data from 6 weather stations (Ainaži, Alūksne, Priekuļi, Rīga – Universitāte, Rūjiena) in Vidzeme region. Thee bachelor paper consists of 68 pages, witch includes 3 chapters and 9 subchapters. The paper is complemented by 56 figures, 9 tables and 5 annex. Key words: extreme precipitation indices, changes, number of days, Vidzeme region.
The character and trends of extreme precipitation in Vidzeme region (1966-2010)
Keywords: Ģeogrāfija