Iekšējais audits, tā darbības raksturojums un novērtējums Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijā - Reuts, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba pētījuma aktualitāti nosaka apstākļi, ka Iekšlietu ministrijā tika izklāstītas problēmas, kas izriet no nepilnībām iekšējā audita nodaļas darbības procesā. Maģistra darba mērķis ir pamatojoties uz Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas iekšējā audita nodaļas darbības izpēti, veikt tās darbības novērtējumu un izstrādāt priekšlikumus tās turpmākās darbības pilnveidošanai. Analizējot Iekšlietu ministrijas iekšējā audita nodaļas 2017.-2018.gadā sasniegtos darbības rezultātus autors konstatēja, ka nodaļas darbības funkcionēšana un organizācija daļēji neatbilst paredzētiem darba izpildes un kvalitātes rādītājiem, kas attiecas uz vadības sertificēšanu un noslēgto iekšējo audita lietu skaitu uz vienu darbinieku. Atslēgvārdi: iekšējais audits, iekšējās kontroles sistēma, efektivitāte, Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija.

The topicality of the Master's thesis research is determined by the circumstances in which the Ministry of the Interior presented problems arising from deficiencies in the internal audit department's operational process. The aim of the Master's thesis is to carry out the evaluation of the activities of the Ministry of the Interior of the Republic of Latvia, to evaluate its activities and to make proposals for its further development. Analyzing the results achieved by the Internal Audit Department of the Ministry of the Interior in 2017-2018, the author found that the functionality and organization of the department partly correspond does not to the planned performance and quality indicators related to management certification and the number of internal audit cases per employee. Keywords: internal audit, internal control system, efficiency, Ministry of Interior of the Republic of Latvia.
Internal audit, description and evaluation of its activities in the Ministry of the Interior of the Republic of the Latvia
Keywords: Ekonomika; iekšējais audits; iekšējās kontroles sistēma; efektivitāte; Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija