Attēla kvalitātes kritēriji un to izvērtējums plaukstas locītavas datortomogrāfijā - Miķelsone, Iluta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ‘’Attēla kvalitātes kritēriji un to izvērtējums plaukstas locītavas datortomogrāfijā’’, Latvijas universitāte, Rīga 2016.g.- 42 lpp. Darba mērķis: izvērtēt plaukstas locītavas datortomogrāfijas attēlus atbilstoši kvalitātes kritērijiem. Bakalaura darbs sastāv no ievada, teorētiskās un pētniecības daļas, secinājumiem un priekšlikumiem. Bakalaura darba teorētiskajā daļā analizēta un apkopota literatūra par plaukstas locītavas normālo un datortomogrāfijas anatomiju. Izpētīta un analizēta literatūra par biežākajām indikācijām, izmeklējuma protokoliem un datortomogrāfijas kvalitātes kritērijiem. Bakalaura darba pētniecības daļā veikts pētījums, kurā analizēti 50 plaukstas locītavas datortomogrāfijas izmeklējuma attēli. Atslēgas vārdi: plaukstas locītava, datortomogrāfija, protokols, attēlu kvalitātes kritēriji.

Bachelor thesis ‘’Image quality criteria and their evaluation of the wrist computertomography’’, Latvian University, Riga 2016.g.- 42 lpp. Purpose: to evaluate the wrist CT images according to quality criteria. Thesis consists of introduction, theoretical and research parts, conclusions and proposals. Bachelor thesis theoretical part analyzes and summarizes the literature of the wrist normal and CT anatomy. Investigated and analyzed literature about commonly use CT protocols and quality criteria o the CT wrist images. Bachelor thesis research part of study, which analyzed 50 wrist CT images. Keywords: wrist, computed tomography, protocol, image quality criteria.
Image quality criteria and their evaluation in computed tomography of the wrist
Keywords: Medicīna; plaukstas locītava; datortomogrāfija; protokols; attēlu kvalitātes kritēriji