Projekts Industriālo kaņepju audzēšanas uzņēmuma SIA "Lapaiņi" dibināšana - Sproģe, Linda (Latvijas Universitāte, 2014)
Kaņepe varētu būt viens no nākotnes produktiem ar augstu pievienoto vērtību, līdz ar to tās pieprasījumu, kas nodrošinātu eksporta pieaugumu. Pozitīvs nākotnes redzējums ir iespējams, jo Latvijā ir piemērota augsne un laikapstākļi audzēšanai un ir pieejama lauksaimniecības platība. Tomēr bažas rada tas, ka nav attīstīta pirmsapstrāde un ražošanas iespējas, kas būtu iespējamas audzētājiem apvienojoties, veidojot klasteri. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt projektu par uzņēmuma izveidi, kas nodarbosies ar industriālo kaņepju audzēšanu. Uzņēmējdarbības iespējamība ir pamatota ar nozares izpēti un tās attīstības tendencēm, kā arī ar finanšu aprēķiniem. Maģistra darbs sastāv no 8 nodaļām, kas ir sadalītas apakšnodaļās, un 10 pielikumiem.

Hemp could be one of the future products with high added value, hence its demand to ensure export growth. A positive vision of the future in Latvia is suitable for the cultivation of the soil and weather conditions and available agricultural area. However, the concern is that there is no pre-treatment and advanced manufacturing capabilities, which should be possible to grow a merger, forming clusters. Master's thesis aims is to develop a project for the establishment of the company, dealing with industrial hemp cultivation. Business likelihood is based on industry research and trends, as well as financial calculations. Master's thesis consists of 8 chapters, which are divided into sections and 10 appendices.
Project Industrial hemp-growing company Ltd. "Lapaiņi" establishment
Keywords: Finanses un kredīts