Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2013/34/ES prasības, to salīdzinājums ar LR likumprojektu "Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likums", paredzamo grozījumu ietekmes novērtējums un nepieciešamie papildinājumi SIA SMR grāmatvedības politikā - Pētersone, Laima (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba pētījuma aktualitāti nosaka Direktīvas 2013/34/ES normu transponēšana Latvijas likumdošanā, un tas ir nozīmīgs posms Latvijas grāmatvedības attīstībā. Darba mērķis ir novērtēt Direktīvas 2013/34/ES ietekmi uz Latvijas grāmatvedības likumdošanu un SIA SMR grāmatvedības politiku un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidošanai. Izvirzītā mērķa sasniegšanai, noteikti šādi uzdevumi: apskatīt grāmatvedības Direktīvu vēsturi, novērtēt Direktīvas 2013/34/ES normu iekļaušanu likumprojektā ‗‘Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likums‘‘, kā arī novērtēt SIA SMR grāmatvedības politiku un sniegt ieteikumus tās pilnveidošanai. Darbā konstatēts, ka Direktīvas 2013/34/ES normas ir veiksmīgi transponētas Likumprojektā, un SIA SMR grāmatvedības politika ir jāpilnveido, ņemot vērā izmaiņas normatīvajos aktos.

review of the history of accounting Directives; to assess the implementation of provisions of Directive 2013/34/EU in draft legislative act ‗on Annual Financial Statements and Consolidated Financial Statements‘; as well as assess the accounting policy of Saldus MRU Ltd. and make recommendations for its improvement. It has been concluded that the provisions of the Directive have been successfully transposed in the draft Legislative Act, and that the accounting policy of Saldus MRU Ltd. requires improvements according to the changes in regulations.
Requirements of Directive 2013/34/EU of the European Parliament and of the Council, its comparison with draft Legislative Act'on Annual Financial Statements and Consolidated Financial Statements, assessment of impact of the expected amendments and required additions to the accounting policy of Saldus MRU Ltd
Keywords: Ekonomika; grāmatvedības direktīva; finanšu pārskati; mazie un vidējie uzņēmumi; administratīvais slogs; grāmatvedības politika