iOS Foto Aplikācija - Kaibagarovs, Deniss (Latvijas Universitāte, 2016)
iOS Foto aplikācija - ir projekts, kas veltīts iOS Foto aplikācijas izveidošanai. Šī aplikācija ir paredzēta cilvēkiem, kuri dod priekšroku fotoattēlu uzņemšanai ar iPhone, un grib manuāli izvēlēties atbilstošus iestatījumus katrai fotogrāfijai. Mūsdienās iPhone spēj izvelēties pareizu ekspozīciju un fokusu gandrīz vienmēr, bet vēl ir nepieciešams manuāls režīms. Šis režīms ir paredzēts mākslas fotogrāfijai vai fotografēšanai sarežģītā apgaismojumā. Ar šo aplikāciju, lietotājs var piekļūt galveniem telefonu kameras iestatījumiem, piemēram: ISO (sensora jutība), slēdža ātrums (laiks kamēr sensors būs pakļauts gaismas stariem), fokuss plāksne (fokusa pozīcijā). Šajā aplikācijā, ir dažādi foto filtri, kas palīdzēs sasniegt māksliniecisku stilu lietotāju fotogrāfijās. Šis projekts tika rakstīts jaunā programmēšanas valodā no Apple – “swift”, izmantojot jaunāko versiju - 2.0 (nav vecāka par gadu).

iOS Photo Application – is a project dedicated to the development of mobile application that is designed for people who prefer taking photos with their smartphones, and be able to manually choose appropriate settings for each photo. Nowadays smartphones are capable of selecting correct exposure and focus in majority of times, however there is still a need for manual override. Mostly, in Art photography or in difficult lightning situations. With this application, user has access to main phone camera settings, such as ISO (sensor sensitivity), Shutter speed (time of sensor exposing to light), Focus plate (selection of focus object). Additionally, there are a few photo filters that will help achieve Art style in user's photos. This project was written entirely with new programming language developed by Apple – swift, using latest version 2.0 (less than a year old).
iOS Photo Application
Keywords: Datorzinātne; iOS; Photo; Application; mobile; iPhone