Kvalitātes nosacījumi kontrastmammogrāfijā pie krūts vēža izmeklējumiem - Dobriņina, Olga (Latvijas Universitāte, 2022)
Autora izvēlētā bakalaura darba tēma - “Kvalitātes nosacījumi kontrastmamogrāfijā pie krūts vēža izmeklējumiem”. Bakalaura darbs sastāv no ievada daļas, teorētiskās daļas, pētnieciskās daļas, secinājumiem un ieteikumiem. Bakalaura darbā apskatīta un analizēta literatūra par krūts dziedzera anatomiju un fizioloģiju, krūts dziedzeru onkopatoloģijām, kontrastmamogrāfijas izmeklējumiem, izmeklējumu artefaktiem un protokolu vadlīnijām. Darba autore izvirzīja darba mērķi: noskaidrot kontrastmamogrāfijas nozīmi krūts vēža diagnostikā. Kā pētniecības metode tika izmantota - kvalitatīvā kontentanalīze.

The topic of the bachelor's thesis chosen by the author is "Quality conditions in contrastenhanced mammography for breast cancer examinations". The bachelor's thesis consists of an introductory part, a theoretical part, a research part, conclusions and recommendations. The bachelor's thesis reviews and analyzes the literature on anatomy and physiology of the breast, oncopathologies of breast oncology, Contrast-enhanced mammography examinations, examination artifacts and protocol guidelines. The author of the work set the goal of the work: to find out the role of Contrast-enhanced mammographyin the diagnosis of breast cancer. As a research method qualitative concessional analysis was used
Quality conditions in contrast mammography for examinations of breast cancer
Keywords: Medicīna; kontrastmamogrāfija; krūts dziedzeris, artefakti.; artefakti.; contrast; enhanced mammography (CEM) breast gland, artifacts