Mūzikas datu avotu integrācija un kvalitātes analīze - Gailis, Miks (Latvijas Universitāte, 2017)
Globālajā tīmeklī pieejams ārkārtīgi plašs un daudzpusīgs mūzikas informācijas apjoms, kurš turpina pieaugt. Situācijā, kad neskaitāmi datu avoti ne tikai ļauj šos datus aplūkot tīmekļa vietnēs, bet arī caur saviem API izmantot savu lietotņu izstrādē, uzdodams jautājums, vai, izmantojot tikai šos avotus, iespējams radīt kvalitatīvu tīmekļa lietotni mūzikas datu apkopošanai? Darbā apskatīti piemērotākie datu avoti šādas tīmekļa vietnes izstrādei, izvērtēta to datu un strukturālā kvalitāte, kā arī analizēta to spēja tikt integrētiem ar citiem avotiem. Tāpat apskatītas iegūto datu apstrādes metodes un to realizācija izmantotajos avotos, kā arī metodes un nepilnības izmantotajam integrācijas modelim.

World Wide Web offers vast and versatile collection of music data that continues to grow. In a situation where numerous data sources allows not only to view the information they are offering at their respective web sites but to use their API for your application development as well, one can ask if it is possible to build a high quality music data gathering web site using only such sources? Thesis describes the most appropriate data sources for such task, evaluates their data and structural quality and analyze their potential of being integrated with other sources. Thesis also discusses the data-processing methods and their implementation, as well as data integration methods in the context of the developed integration model and used sources.
Integration and data quality analysis of music data sources
Keywords: Datorzinātne; mūzika; API; datu avots; datu integrācija; datu kvalitāte