Sociālā kapitāla ietekme uz mācīšanās procesa novērtējumu - Meldere, Madara (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma – „Sociālā kapitāla ietekme uz mācīšanās procesa novērtējumu”. Šī darba mērķis ir iepazīstināt un sniegt izpratni par Latvijas augstskolās studējošu studentu grupas ietekmi uz katra individuālo vērtējumu un, lai labāk to izprastu, iegūtie dati tiek salīdzināti ar Polijas situāciju. Lai to panāktu, tika aprakstīts sociālā kapitāla teorētiskais koncepts, kā arī pētnieku skatījums. Pētījuma rezultāti apstiprina sākotnēji izvirzīto hipotēzi. Secināts, ka sociālā kapitāla ietekme paaugstina studentu vidējo vērtējumu augstskolās. Darbs sastāv no ievada, 3 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta ar 45 avotiem un 2 pielikumiem. Darbā atrodama 1 tabula un 11 attēli. Darba apjoms 65 lapaspuses. Atslēgvārdi: sociālais kapitāls, sociālie tīkli, novērtējums, uzticība

The bachelor thesis title is „Social capital impact on the learning process assessment”. The goal is to introduce and provide understanding of the Latvian students studying in the group effect on each individual assessment and to better understand this, the data obtained are compared with the situation in Poland. It was described in the theoretical concept of social capital, as well as the researchers point of view. The study confirms the hypothesis and it is approved. Concluded that social capital increases the impact of students average scores of universities. The work consists of an introduction,3 chapters, conclusions and proposals, referencesand list or resources with 45 sources and 2 appendices. In work can be found one tabele and 11 figures. Working volume of 65 pages. Keywords: Social capital, social networks, assessment, trust
Social capital impact on the learning process assessment
Keywords: Vadībzinātne