Mākslīgā intelekta izstrāde kāršu spēlei „Zole” - Venters, Gustavs (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā tiek pētīts, kā automatizēt kāršu spēles Zole spēlēšanu un kādas ir iespējas izveidot mākslīgā intelekta Zoles spēlētāju. Zoles spēle tiek analizēta ar datorzinātnes un spēļu teorijas līdzekļiem. Tiek pētīti spēlei piemēroti algoritmi un aģentu risinājumi, kas tos izmanto. Zole ir stohastiska, nepilnas informācijas spēle, kas padara to sarežģītu datora analīzei. Bakalaura darba gaitā tiek secināts, ka laba aģenta izveidošanai nepieciešams apvienot Zolei raksturīgu heiristiku izmantošanu ar algoritmisku spēles koka analīzi. Aģenta modelēšanā var izmantot algoritmus, kas izmantoti līdzīgā kāršu spēlē Skat.

The purpose of this bachelor thesis is to analyze methods of automation and possibilities to develop an artificial intelligence player for card game Zole. Game of Zole is studied by the means of computer science and game theory. Algorithms suitable for the game and agent solutions that use them are being explored. Zole is stochastic, partial information game, which makes it sophisticated for computer analysis. In the course of the work it is inferred that characteristic heuristics of Zole and algorithmic game tree analysis needs to be combined in order to make a good Zole playing software agent. Skat research can also be applied to modeling artificial intelligence for Zole.
Developing artificial intelligence for card game "Zole"
Keywords: Datorzinātne; spēļu teorija; Zole; mākslīgais intelekts; meklēšana spēles kokā