Interesi veicinoša palīglīdzekļa matemātikā izstrāde - Šuste, Agnese (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbā „Interesi veicinoša palīglīdzekļa matemātikā izstrāde”, analizējot pieejamo literatūru un pamatskolas skolēnu atbildes uz aptaujas anketu jautājumiem, aprakstīta jauna un skolēniem saistoša mācību palīglīdzekļa nepieciešamība, tā vēlamais vizuālais izskats, saturs un sižets. Sākts darbs pie šāda materiāla izstrādes, kurā galvenokārt iekļauti dažādi olimpiāžu matemātikai raksturīgie uzdevumi un īsas teorijas materiāls, kā arī loģiskās mīklas un pamācības matemātisko rotaļlietu izgatavošanai. Darbs sastāv no četrām nodaļām: 1. nodaļā ir apzinātas pamatskolas skolēniem atbilstošo vecumposmu raksturīgās īpatnības; 2. nodaļā analizētas skolēnu atbildes uz aptaujas anketu jautājumiem; 3. nodaļā aprakstīti olimpiāžu matemātikai raksturīgo uzdevumu veidi, tematika un risināšanas metodes; 4. nodaļā aprakstīta izstrādātā mācību palīglīdzekļa, kas iekļauts diplomdarba 2. pielikumā, uzbūve.

The analysis of literature and primary school students’ answers to the questionnaire about the necessity of new and exciting teaching aid, its desirable visual look, content and story are described in the diploma paper “Development of exciting teaching aid in mathematics”. The work on developing such material that mainly includes a variety of the problems of advanced mathematics, laconic theory also logic and mathematic puzzles has been started. The diploma paper consists of four chapters. The characteristic features of stages of development is generalized in the 1st chapter; the analysis of students' answers to the questionnaire is in the 2nd chapter; the types and subjects of problems of advanced mathematics and problem solving methods are described in the 3rd chapter; the structure of developed teaching aid is described in the 4th chapter (the teaching aid is included in the 2nd Annex).
Development of exciting teaching aid in mathematics
Keywords: Pedagoģija