Daudzaģentu sistēmas izveide testēšanas pārklājuma noteikšanai C++ programmām - Leduskrasts, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā pētīti veidi, kā izstrādāt multi aģentu sistēmas un pētītas to metodoloģijas. Pētīts, kā un vai iespējams sarežģītu uzdevumu pārveidot tā, lai to varētu atrisināt ar šādu aģentu orientētu pieeju, vai no tā ir kāds labums. Pētīta instrumentēšanas metode un kā ar tās palīdzību var noteikt testa kopas pārklājumu. Tiek izstrādāta sava multi aģentu sistēma, kā ari savs oriģināls C++ programmu loģisko nosacījumu instrumentētājs. Multi aģentu sistēma veidota tā, lai automātiski testētu programmas ar kādu testa kopu, pielietojot šo instrumentēšanas metodi. Rezultātā iegūta multi aģentu sistēma, kas, pielietojot instrumentēšanas metodi, spējīga automātiski pārbaudīt testa kopas pārklājumu C++ programmām. Izveidots arī aģents, kas novēro apkārtējo vidi, lai būtu iespējams reaģēt un nedarbināt jaunus aģentus, ja procesora noslodze ir pārāk liela. Veikti eksperimenti ar šo sistēmu un rezultāti uzskatāmi attēloti ar grafiku palīdzību, doti secinājumi.

In this Bachelor thesis author studies methods how to develop a multi-agent system and explores included methodologies. Author investigates if it is possible to divide a complicated task into smaller subtasks using such agent oriented approach, so that multiple agents can handle the work. It is investigated if this approach benefits to user and developer in any way. Instrumetation method is investigated and how it might be used to determine test set coverage for C++ programs. Own multi-agent system is being developed, also an original C++ logical branch instrumentation tool. The system is developed in such a way, that it automaticly tests programs with a given test set by using the instrumentation method. As result new multi-agent system is developed which, by using the instrumentation method, is capable of automaticly testing C++ programs to determine the test set quality. Also an agent has been created, that monitors the environment system is working in. It is useful to determine whether to create more agents or not based on the measures. Experiments have been conducted with this system, results can be viewed comfortably, conclusions are given.
Development of Multi-agent system to determine testing coverage for C++ programs
Keywords: Datorzinātne