Dzimtes problemātika J.Koļadinas romānos. - Voičenko, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2014)
Dzimtes problemātika J.Koļadinas romānos: bakalaura darbs. – Rīga, 2014. – 43 lpp. Darbs tiek veltīts dzimumu savstarpējo attiecību apskatei Еlenas Koļadinas divos romānos - "Puķu krusts" un "Smieklīgā raķete. Darbā ir izcelti galvenie jēdzieni, kas attiecas uz dzimumu savtarpējām attiecībām: dzimums, feminisma teorija, sieviešu rakstība un sieviešu literatūra, savstarpējo attiecību izmaiņas starp dzimumiem kopš patriarhālās sistēmas līdz mūsdienu sabiedrībai. Autore atklāj galvenās dzimumu izmaiņas, kas novērojamas mūsdienu sabiedrībā balstoties uz diviem E. Koļadinas literārajiem darbiem, un tādējādi izceļ sieviešu reālo stāvokli mūsdienu sabiedrībā. Dotais pētījums var būt interesants filologiem, kultūralogiem, sociologiem, psihologiem, kas pēta līdzīgus jautājumus, kā arī citām ieinteresētiem lasītājiem.

The Gender Issues of Y.Kalyadina's Novels: Bachelor paper. – Riga, 2014. – 43 p. The paper is devoted to consideration of gender relations, based on the material of Yelena Kolyadina two novels „Flowers cross” and “Funny racket”. The basic concepts related to the theme of gender relations are determined in the paper: gender, theory of feminism, woman letter and woman literature, gender changes since patriarchal period to modern society are described. The author specifies the features of gender changes that take place in modern society, based on the material of Yelena Kolyadina two feature texts, and thus the main positions of woman in modern reality are described. Research can be interest for philologists, sociologists, psychologists that research a similar question, as well as for other interested persons.
The Gender Issues of Y.Kalyadina's Novels.
Keywords: Valodniecība