Covid-19 krīzes apstākļi kā katalizators garīgai izaugsmei - Bauls, Ivars (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darbā “COVID-19 krīzes apstākļi kā katalizators garīgai izaugsmei” tiek pētīts, kā sastapšanās ar eksistenciālajiem dotumiem (dzīve / nāve, kopība / izolācija, brīvība / determinisms un jēga / absurds), var palīdzēt cilvēkam garīgi augt esošās COVID-19 krīzes laikā. Darba pirmajā daļā tiek apskatītas eksistenciālisma filosofijas, teoloģijas un psihoterapijas centrālās idejas un vēsture. Eksistenciālie dotumi tiek apskatīti teorētiski, kā arī veikts ieskats esošās COVID-19 krīzes apstākļos. Darba praktiskajā daļā tiek veikts pētījums, izmantojot Interpretatīvi fenomenoloģisko analīzi (IFA), pētot faktisko cilvēku pieredzi, sastopoties ar katru no eksistenciālajiem dotumiem un iespējamo izeju no krīzes. Secinājumu daļā tiek apskatīts, kā eksistenciālisma teorētiskās nostādnes atbilst tam, kā cilvēki faktiski piedzīvo un pārvar konkrēto COVID-19 krīzi.

Master's Thesis "COVID-19 Crisis Conditions as Catalysts for Spiritual Growth." explores how encountering existential themes (life / death, community / aloneness, freedom / determinism and meaning / absurdity) can help a person grow spiritually during the current COVID-19 crisis. The first part of the thesis deals with the central ideas and history of existential philosophy, theology and psychotherapy. Existential themes are considered theoretically, as well as in terms of the current COVID-19 crisis. In the practical part of the thesis research is carried out using Interpretive Phenomenological Analysis (IPA), studying the factual human experience in the face of each of the existential themes and possible ways out of the crisis. The concluding part looks at how the theoretical approaches of existentialism correspond to how people think and overcome the particular COVID-19 crisis.
COVID-19 Crisis Conditions as Catalysts for Spiritual Growth
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; COVID-19; eksistenciālie dotumi; eksistenciālisms; kvalitatīvs pētījums; interpretatīvi fenomenoloģiskā analīze