Anša Kaupēna noziegumu reprezentācija medijos un populārajā kultūrā - Pommere, Liene (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Anša Kaupēna noziegumu reprezentācija medijos un populārajā kultūrā” analizē tēmas attēlojumu divos laika posmos – 1927. gada laikrakstos un stāstos, kā arī mūsdienu mediju publikācijās un rokoperā „Kaupēn, mans mīļais!”. Darbā ar kvantitatīvās kontentanalīzes un diskursa vēsturiskās analīzes palīdzību analizēta izvēlētā datu kopa un salīdzināti rezultāti dažādos laikos, kā arī starp dažādajiem žanriem. Pētniecības gaitā daļēji apstiprināta pētnieciskā problēma. Noskaidrots, ka mūsdienu publikācijas daudz retāk apskata pašus noziegumus, vairāk diskutējot par Anša Kaupēna personības īpatnībām un iespējamajiem motīviem, kā arī sabiedrības attieksmi pret viņu un iespējamajām vēstījuma paralēlēm ar mūsdienām. Atslēgvārdi: noziegumu reprezentācija, Ansis Kaupēns, diskurss, populārā kultūra

Research “Representation of the Crimes of Ansis Kaupēns in the Media and Popular Culture” analyzes how the topic is portrayed in two different time spans – in media publications and fictional stories from 1927 as well as media publications and rock opera from nowadays. The research analyzes the selected data using quantitative content analysis and historic discourse analysis and compares the results over the different years and genres. In the course of the research, the research question has been partly confirmed. It has been determined that nowadays authors pay significantly less attention to the crimes themselves but focus on the persona of Ansis Kaupēns, the society’s attitude towards him and possible parallels of the message with our time. Keywords: crime representation, Ansis Kaupēns, discourse, popular culture
Representation of the Crimes of Ansis Kaupēns in the Media and Popular Culture
Keywords: Komunikācijas zinātne