Aizmirsto krustvecāki: Varas stratēģijas sociālajā kustībā ‘Lielo kapu draugi’ - Kulagins, Mihails (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētījums Aizmirsto krustvecāki: Varas stratēģijas sociālajā kustībā ‘Lielo kapu draugi’ ir par to, kādas varas stratēģijas un diskursi tiek pielietoti sociālajā kustībā ‘Lielo kapu draugi’. Pētījuma gaitā veikts līdzdalīgais novērojums un novadītas intervijas, lai uzzinātu, kādas materiālās un diskursīvās pieejas varas pielietošanai tiek izmantotas augstākminētajā sociālajā kustībā. Pētījumā aprakstīts kustības dalībnieku prakses un uzskati, un kā tie veido diskursu, ar kuru viņu vara tiek pielietota.

The study Godparents of the forgotten: Strategies of power in the ‘Friends of the Great Cemetery’ social movement is about the strategies of power and discourses employed by the ‘Friends of the Great Cemetery’ social movement. Participant observation and interviews took place to find out what material and discursive approaches to the exercise of power were used in the abovementioned social movement. The practices and views of the participants are described, as well as how they create a discourse with which their power is exercised.
Godparents of the forgotten: Strategies of power in the ‘Friends of the Great Cemetery’ social movement
Keywords: Antropoloģija; kapi; vara; sociālā kustība; diskurss; krustvecāki