Darba samaksas organizācija un tās pilnveidošanas iespējas uzņēmumā SIA “UNISPORTS”. - Zelča, Evita (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba nosaukums ir “Darba samaksas organizācija un tās pilnveidošanas iespējas uzņēmumā SIA „UNISPORTS””. Kvalifikācijas darba autore ir Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes Vadībzinātnes nodaļas studiju programmas “Komercdarbības organizācija” 3. kursa studente. Kvalifikācijas darba mērķis ir aktualizēt darba samaksas organizācijas problēmas SIA „UNISPORTS” un, pamatojoties uz secinājumiem, izstrādāt priekšlikumus darba samaksas organizācijas pilnveidošanai. Pētījumā konstatēti esošās darba samaksas praktiskie jautājumi uzņēmumā SIA “UNISPORTS”, pamatojoties uz teorētisko bāzi un Latvijas Republikas tiesību aktiem. Autore pētījumā secinājusi, ka SIA„UNISPORTS” uzņēmumā piemēro noteikto pamatalgu ar obligātajām piemaksām, kas paredzētas LR likumā „Darba likums”, kā arī uzņēmumā pastāv darba samaksas nepilnības, kuras iespējams pilnveidot, ieviešot darbiniekus motivējošas piemaksas, tādējādi uzlabojot arī uzņēmuma Darba apjoms ir 58 lapas, darbā iekļautas 3 galvenās nodaļas, 8 formulas, 6 secinājumi un 6 priekšlikumi, 42 izmantotās literatūras avoti, 36 pielikumi (tostarp 14 attēli un 9 tabulas).

The title of the qualification work “Organization and improvement possibilities in the company “ UNISPORTS ”Ltd.”. Author of qualification work is the 3rd year student of the University of Latvia Faculty of Business, Management and Economics, Department of Management Science, study program “Business Organization”. Objective of the qualification work is to identify the problems of wage organization in "UNISPORTS" Ltd., based on the conclusions, to develop proposals for elimination of identified shortcomings and improvement of wage organization. The research identifies practical issues of the current wages in the company “UNISPORTS”, based on the theoretical basis and legislation of the Republic of Latvia. The author of the study concluded that "UNISPORTS" Ltd. applies the basic salary with mandatory bonuses provided by the Law "Labor Law" of the Republic of Latvia, as well as there are shortcomings in the salary, which can be improved by introducing employee motivation bonuses. The research scope consists of 58 pages, 3 main chapters, 8 formulas, 6 conclusions and 6 suggestions, 42 references and 36 attachments (including 14 images and 9 tables).
Wages Organization and Improvement Possibilities on „UNISPORTS” Ltd.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; darba samaksa; darba samaksas sistēma; atalgojuma sistēma; darba samaksas aprēķināšana; maza uzņēmuma grāmatvedība