Projekts Privātā bērnudārza "Kinderīši" dibināšana - Fedoroviča, Liene (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba mērķis ir projekta „Privātā bērnudārza „Kinderīši” dibināšana”. Šāda veida projekta realizāciju autore izvēlējās, jo pirmsskolas izglītības iestāžu trūkums Rīgā un Rīgas rajonā jau vairākus gadus ir ļoti liela problēma, ar kuru saskaras ikviens vecāks, kuram ir bērns pirmsskolas vecumā. Šobrīd uz vietu pirmsskolas izglītības iestādē Rīgas pašvaldībā rindā stāv ap 3650 bērniem. Tas nozīmē, lai bērns apgūtu pirmsskolas izglītību, un vecāki varētu laicīgi atgriezties iepriekšējā darba vietā, vai uzsākt jaunas darba gaitas, ir nepieciešams izvēlēties kādu no alternatīvajiem variantiem – privāto pirmsskolas izglītības iestādi vai pieņemt darbā auklīti. Pēc autores domām, analizējot visas izmaksas šiem alternatīvajiem variantiem, autore secina, ka tās ir vienlīdzīgas. Bet klienti biežāk izdarīs izvēli par labu pirmsskolas izglītības iestādei, jo privātā bērnudārža būs nodrošināta bērna attīstība ar rotaļnodarbībām, un bērns atradīsies komunikācijā ar citiem bērniem.

The purpose of the Master thesis is the foundation of the Private kindergarten ‘Kinderīši’., The author choses this type of project implementation due to the lack of pre-schools institutions in Riga and Riga district for several years, this is a major problem faced by any parent who has a preschool aged child. Currently, the queue to pre-school in Riga municipality is around 3650 children. This means that in order the child receives preschool education and parents could return to the previous workplace or to start new working relations it is necessary to choose one of the alternatives - private preschool or a nanny. According to the author after the analysis of all the costs of these alternatives, the author concludes that they are equal. But customers are more likely to opt for a good preschool, because there will be provided by a child's development r and communication society that regular nanny could not provide. Currently, private preschools in Riga are about 65.
Project Establishment of Private Kindergarden "Kinderīši"
Keywords: Finanses un kredīts