Tiešā komunikācija atvērtā tipa birojā: telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" viedā biroja "Mettropole" gadījums - Vitauska, Linda Ieva (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbs “Tiešā komunikācija atvērtā tipa birojā: telekomunikāciju uzņēmuma “Lattelecom” viedā biroja “Mettropole” gadījums” ir izstrādāts ar mērķi izpētīt uzņēmuma darbinieku attieksmi un viedokli par atvērtā plānojuma biroju un noskaidrot, kā tiešā komunikācija ir mainījusi darba vidi. Teorētiskā daļa skaidro organizācijas komunikācijas jēdzienu, ietverot teoriju par iekšējo komunikāciju un starppersonu komunikāciju, organizāciju psiholoģiju, tajā iekļaujot arī infromāciju par interakciju, kā arī darba vides jēdzienu, kurā tiek skaidrota darba vietas plānošana un atvērtā plānojuma biroja pamatiezīmes. Metodoloģijas daļā pamatotas izvēlētās metodes – daļēji strukturētā intervija un novērojums. Empīriskajā daļā ir apkopoti un analizēti pētījumā iegūtie dati.

Bachelor thesis “Direct communication in open office type: telecommunications company “Lattelecom” smart office “Mettropole” case” has been carried out to explore the company's employees attitude and view on the open-plan office and find out how to direct communication has changed the working environment. The theoretical part explains the concept of the organization's communication, including the theory of internal communication and interpersonal communication, include information about the interaction, as well as the work environment concept which is explained workplace planning and open-plan office basic. The methodology section provides information of the research methods – semi-structured interview and observation. In the empirical part are summarized and analysed study findings.
Direct communication in open office type: telecommunications company "Lattelecom" smart office "Mettropole" case
Keywords: Komunikācijas zinātne; tiešā komunikācija; atvērtā plānojuma birojs “Mettropole”; darba vide; apmierinātība; darbinieku viedoklis.