Mana vecmāmiņa Aina Galviņa atmiņu stāstos un dokumentos - Bluķe, Ausma (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba temats ir ''Mana vecmāmiņa Aina Galviņa atmiņu stāstos un dokumentos''. Atmiņu stāstos tiek izzināti cilvēki, dzimtas pārstāvji, vietas un piedzīvotie notikumi, kas atklāj vēsturiskus notikumus un tradīciju iezīmes. Pētījuma mērķis ir iegūt, apkopot un analizēt atmiņas un pieejamos materiālus par Ainu Galviņu. Pētījums balstīts uz biogrāfiskās pieejas teoriju un bioloģiskās tipoloģijas teoriju. Pētījumā iegūtas četras daļēji strukturētas intervijas no dzimtas pārstāvēm, kā arī analizēti materiāli no vēstulēm, fotogrāfijām, dokumentiem, publikācijām. Pētījuma rezultāti atklāj, ka Aina Galviņa dzīves laikā veikusi dažādus saimnieciskus darbus, kas saistīti ar lopkopību un dārzkopību. Ģimenes locekļi Ainu Galviņu atceras kā spēcīgu sievieti, kas prata izdzīvot dažādos laika posmos un ar savu neatlaidību izaudzināja septiņus bērnus, kas sniedz ieguldījumus Latvijas ekonomiskajai attīstībai.

The topic of the bachelor thesis is "My Grandmother Aina Galviņa in memory stories and documents". The memory stories explore people, family members, places and experiences that reveal historical events and traditions. The aim of the research is to collect, collate and analyze memories and available materials about Aina Galviņa. The research is based on the theory of biographical approach and the theory of biological typology. The research consists of four semi-structured interviews with the family members, as well as the analysis of materials from letters, photographs, documents and publications. The results of the research reveal that Aina Galviņa has carried out various economic activities during her lifetime, related to animal husbandry and gardening. Aina Galviņa is remembered by her family members as a strong woman who managed to survive in different periods of time and with her persistence brought up seven children who contributed to the economic development of Latvia.
My Grandmother Aina Galviņa in memory stories and documents
Keywords: Bibliotēkzinātne; novadpētniecība; atmiņu stāsti; biogrāfiskā pieeja; local histories; memory stories