Informācijas politika Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs - Mizovska, Velta (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā „Informācijas politika Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs” aplūkota sabiedrības ilglaicīga attīstība, informācijas politikas veidošanās Latvijā, demokrātijas jēdziena rašanās pasaulē un Latvijā, kā arī izpratnes daudzveidība. Analizēta demokrātijas izpratne sabiedrībā un sabiedrības viedoklis par informācijas politiku Latvijā, kas nodrošina deklarēto informācijas brīvu pieejamību sabiedrībai. Darbā ir izklāstīta Latvijas informācijas politika, kuru ietekmē ES pieņemtie lēmumi, programmas un projekti. Informācijas pieejamība kā sabiedrības attīstības galvenais rādītājs un globālās politikas ietekme uz sabiedrības attīstību. Analizēts demokrātijas politiskais, ekonomiskais aspekts, un bibliotēkas nozīme demokrātiskā režīmā kā informācijas nodrošinātājai. Pētījums balstīts uz iedzīvotāju aptauju par informācijas pieejamību un saistību ar zināšanām izmantojot IKT, kā arī izpratni par Latvijas demokrātiju. Aptaujā iegūtie rezultāti analizēti, salīdzinot ar definētajiem ideālajiem mērķiem sabiedrības attīstībai. Atslēgvārdi: sabiedrības attīstība, demokrātija, inovācijas, ilgtspējīga attīstība, informācijas sabiedrība, Eiropas Savienība, informācijas pieejamība, informācijas politika

The bachelor thesis „Information politic in Latvia and others EU Countries” analyses the society evolution, information politic in Latvia, democratic theories, consolidation and ideals in Latvia and others EU Countries. How information influence society management. The aim of the bachelor thesis is establish information politics in Latvia and how information politics affect society evolution. The bachelor thesis proves that necessity to realize explicit information politic in Latvia and stimulate international cooperation in information politics field. There are examined the characteristic aspects of the Latvian information access and how knowledge growth with to use modern ICT. Keywords – society evolution, democracy, innovation, information society, EU, information access, information politics
Information Politics in Latvia and Other EU States
Keywords: Komunikācijas zinātne