Civilprocesālais regulējums par ievešanu valdījumā - problemātika un ārvalstu prakse. - Tipāns, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā apskatīti aktuālie problēmjautājumi, kuri saistīti ar civilprocesuālo regulējumu par “ievešanu valdījumā”. Gan praksē, gan skaidrojumos, gan plašsaziņas līdzekļos bieži nākas saskarties ar šī tiesību institūta problēmjautājumiem, tieši attiecībā uz “ievešanu valdījumā”. Šis ir nozīmīgs tiesību institūts, kuru realizē ar zvērinātu tiesu izlipldītāju starpniecību tiesiskas valsts tiesību sistēmā pie nolēmumu izpildes un ieguvēja tiesībām tikt ievestam valdījumā jauniegūtajā īpašumā. Darba mērķis ir apzināt un izpētīt pašreizējo regulējumu, tā trūkumus, ārvalstu pieredzi un praksi, sniegt ieskatu plašsaziņu līdzekļu publikācijās un ar secinājumu starpniecību rast iespējamos risinājumus problēmas risinājumā. Ar šādu secinājumu starpniecību rast efektīvu un taisnīgu risinājumu starp parādnieku, trešajām personām un ieguvēju.

The Bachelor's paper deals with most actual issues related to the civil procedure for "entry into possession". Both in practice and in the explanations and in the media often face the issues of this institute of law, precisely in terms of "enforcing entry in possessionof immovable property". This is an important institution of law, which is implemented through the sworn bailifs in the legal system of the state of the country upon enforcement of the awards and the right of the acquirer to be brought into possession of newly acquired property. The aim of the work is to identify and study the current regulation, its lack, foreign experience and practice, to provide an insight into media publications and to find possible solutions to the problem through the conclusions. Through such conclusions in this Bachelor paper aim is to find an effective and fair solution is found between the debtor, third parties and the acquirer.
Civil procedural regulation on entry into possetion - problems and foreign experience.
Keywords: Juridiskā zinātne; Ievešana valdījumā; zvērināts tiesu izpildītājs; tiesas nolēmumu piespiedu izpilde; civilprocess; Francijas prakse un pieredze