Digitālās fotogrāfijas izmantošana fenoloģijā, LU Botāniskā dārza piemērā - Groza, Evita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis bija veikt digitālo fotomonitoringu LU Botāniskajā dārzā un analizēt digitālo fotogrāfiju izmantošanas iespējas fenoloģijas pētījumos, kas ir inovatīvs pētījums Latvijā. Lai noteiktu vai digitālās fotogrāfijas var izmantot fenoloģijas pētījumos tika veikti lauka pētījumi, kuru rezultātā tika noteikta triju koku sugu, ārā bērza Betula pendula, parastās ievas Padus racemosa un parastās kļavas Acer platanoides fenoloģiskās fāzes. Lai varētu veikt precīzāku analīzi, papildus tika uzņemtas fotogrāfijas tuvplānā. Bakalaura darba apjoms ir 46 lapas, satur 29 attēlus, 1 tabulu un 27 literatūras norādes. Atslēgas vārdi: fenoloģija, fotomonitorings, digitālā fotogrāfija, fenoloģiskās fāzes.

The aim of the Bachelor thesis is to carry out digital photo monitoring in LU Botanical garden and to analyse options how to use digital photos in phenological researches. To determine whether digital photos could be used in phenological researches, field research was done. During field research phenological stage was determined to three species of trees: Betula pendula, Padus racemosa and Acer platanoides. There also were made close-up shots to make analyse of digital photos more precise. Bachelor thesis consists of 46 pages, 29 pictures, 1 table and 27 references. Keywords: phenology, photo monitoring, digital photo, phenological phases.
Use of digital photos in phenology, case of LU Botanical Garden
Keywords: Vides zinātne