Iedzīvotāju struktūras un apdzīvojuma izmaiņas Dzērbenes pagastā (2000.-2013.) - Anančonoka, Dita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Iedzīvotāju struktūras un apdzīvojuma izmaiņas Dzērbenes pagastā (2000.-2013.)” izstrādāts Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē. Bakalaura darba mērķis ir analizēt iedzīvotāju struktūras un apdzīvojuma izmaiņas Dzērbenes pagastā no 2000. līdz 2013. gadam. Bakalaura darbs sastāv no ievada, anotācijas latviešu un angļu valodā, 5 nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras un pielikuma. Darbu papildina autores veidotie grafiki, kartogrāfiskais materiāls un fotogrāfijas. Darba sākumā dots īss apraksts par Latvijas apdzīvojuma vēsturi un apdzīvoto vietu klasifikāciju. Pētījuma 2. daļā raksturota Dzērbenes pagasta iedzīvotāju struktūra un apdzīvojuma izmaiņas pēc 2000. gada. Atslēgas vārdi: demogrāfiskie rādītāji, apdzīvojuma struktūra, apdzīvojuma izmaiņas, Dzērbenes pagasts.

The Batchelor’s paper „Changes of population structure and settlement in the Dzērbenes Parish (2000-2013)” has been written in the Department of Geography at the Faculty of Geography and Earth Sciences in the University of Latvia. The aim of the bachelor’ paper is to analyze the changes of population and settlement structure in the Dzērbene Parish during the period of 2000 to 2013. Bachelor’s paper consists of introduction, annotations in Latvian and English, 5 chapters, conclusions, list of references and appendixes. The work is supplied with charts, cartographic materials and photographies done by the author. In the Bachelor’s paper the author has given historical review about settlement in Latvia and information about concept of settlement in Latvia.In the second part of the Bachelor’s paper the author has given characterization about changes in population structure and settlement in the Dzērbenes Parish after year 2000. Key words: demographic indicators, change in settlement s
Changes of population structure and settlement in the Dzērbenes Parish (2000-2013)
Keywords: Ģeogrāfija