SIA "Mojo-Jojo!" veikala atvēršanas projekts - Krasņakovs, Jevgeņijs (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba „SIA „Mojo-Jojo!” veikala atvēršanas projekts” mērķis ir sniegt pētāmā uzņēmuma vispārējo raksturojumu un pielietojot projektu vadīšanas metodes un instrumentus izstrādāt projekta priekšlikumu, kurā veikalu klienti tiks nodrošināti ar iespēju iegādāties uzņēmuma piedāvātās preces mazumtirdzniecībā. Darba tiek novērtēts Latvijas Valsts ekonomiskais stāvoklis un sniegts SIA „Mojo-Jojo!” vispārējais raksturojums. Pēc uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšanas tiek paveikts pētījums, kura mērķis ir noskaidrot veikala pircēju apmierinātības pakāpi ar organizācijas darbību. Balstoties un analīzes un pētījuma rezultātiem tiek definēta sekojošā problēma: „Uzņēmuma klientiem netiek piedāvāta iespēja iegādāties veikala preces mazumtirdzniecībā, kas negatīvi ietekmē SIA „Mojo-Jojo!” ieņēmumu apjomus un pircēju apmierinātību ar precēm, to kvalitāti un uzņēmuma darbības principiem”. Problēmas risināšanai tiek izstrādātas un novērtētas vairākas alternatīvas. Alternatīvu salīdzināšanas rezultātā ir izvēlēta mērķim atbilstošākā alternatīva, izstrādāts projekta priekšlikums un, pielietojot projektu vadīšanas instrumentus, tiek izstrādāta projekta rokasgrāmata. Darba pēdējā daļā autors veic secinājums un piedāvā priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Darbs sastāv no 167 lapaspusēm, 19 attēliem, 14 tabulām un 35 pielikumiem. Atslēgas vārdi: projektu vadīšana, projekts, veikals, veikala atvēršana, ieņēmumi.

The objective of Master’s Thesis “Store Opening Project of the Company “Mojo-Jojo!” LTD.” is to provide detailed description of the company “Mojo-Jojo! LTD.” and to develop a project proposal by applying project management methods and tools in order to provide clients of the abovementioned organization with the opportunity of purchasing company’s goods in retail store. In the first part of Master’s Thesis the author provides the evaluation of economic situation in Latvia and describes main “Mojo-Jojo! LTD.” characteristics. Following the detailed analysis of company’s financial performance the author carries out a survey in order to determine the level of satisfaction with customer service and quality of goods provided by “Mojo-Jojo! LTD.”. Based on the company’s analysis and results of the survey, the author defines a problem: “The lack of the opportunity of purchasing “Mojo-Jojo! LTD.” goods in a retail store has a negative effect on overall revenue of the company and customer satisfaction with its products.” In order to provide a solution to the abovementioned problem, the author proposes and evaluates a number of alternatives. By comparing these alternatives the author identifies the most appropriate one, develops the project proposal and by applying project management theory and project management methods develops a project guide. In the last part of Master’s Thesis the author offers several conclusions about the current status of organization and makes suggestions on possible ways of improving current performance of “Mojo-Jojo! LTD.”. The Master’s Thesis consists of 167 pages, 19 images, 14 tables and 35 appendices. Keywords: project, project management, retail, store opening, performance improvement.
Store Opening Project of the Company “Mojo-Jojo!” LTD.
Keywords: Vadībzinātne; projektu vadīšana; projekts; veikals; veikala atvēršana; ieņēmumi