Bioloģisko aktīvu uzskaite un pašizmaksas noteikšana ražošanas uzņēmumā - Jermakoviča, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir „Bioloģisko aktīvu uzskaite un pašizmaksas noteikšana ražošanas uzņēmumā”. Darba tēma ir aktuāla, jo bioloģiskie aktīvi vairāk ir raksturīgi lauksaimniecības nozarei un to uzskaitei Latvijā tiek pievērsta ļoti maza uzmanība. Maģistra darba mērķis ir noteikt kažokzvēru audzēšanas nozarē strādājošā uzņēmumā „X” saražotās kažokādas pašizmaksu un identificēt galvenās problēmas bioloģisko aktīvu uzskaitē. Pirmajā nodaļā autore pētīja bioloģisko aktīvu uzskaites teorētiskos aspektus, bet otrajā veikta SIA „X” bioloģisko aktīvu uzskaites analīze un kažokādas pašizmaksas aprēķins. Nobeigumā apkopoti paveikta darba rezultāti un izstrādāti priekšlikumi bioloģisko aktīvu uzskaites un pašizmaksas noteikšanas pilnveidošanai. Maģistra darba atslēgas vārdi ir: bioloģiskie aktīvi, bioloģisko aktīvu uzskaite, 41.SGS, klasifikācija, pašizmaksa.

The theme of Master Paper is devoted to "Prime cost calculation and biological assets accounting in the industrial enterprise". The theme of Master Paper is typical for biological assets and their significance for agriculture as well as for their calculation and insufficient attention in Latvia. The aim of the present Master Paper is to calculate the prime cost of the derived firm „X” fur cost and to identity the main problems of the biological assets accounting. Chapter 1 deals with the issue of the theoretical aspects, due to the calculation of the biological assets. Chapter 2 gives an insight into the analysis of the biological assets accounting and the calculation of the prime cost. In conclution the results of the research are examined and the findings of the improvement of the biological assets accounting and calculation of the prime cost are presented. The Master Paper key words are: biological assets, biological assets accounting, 41 IAS, classification, cost calculation.
Prime cost calculation and biological assets accounting in the industrial enterprise
Keywords: Ekonomika