Zīmolu klonēšana mārketinga komunikācijā. Dzērienu tirgus Latvijā 2005.g. - Igolniece, Linda (Latvijas Universitāte, 2006)
Igolniece, L. “Zīmolu klonēšana mārketinga komunikācijā. Dzērienu tirgus Latvijā 2005.gadā”. - Rīga: Latvijas Universitāte, Sociālo zinātņu fakultātes Komunikāciju nodaļa, 2006. – 103lpp. Latviešu valodā uzrakstītajā bakalaura darbs sastāv no 53 lappusēm, 6 pielikumiem un 30 bibliogrāfiskiem avotiem latviešu, krievu un angļu valodā. Bakalaura darba mērķis ir veikt pētījumu par zīmoliem un to klonēšanu Latvijas dzērienu tirgū 2005. gadā. Autore, pamatojoties uz teorētisko literatūru, ir izpētījusi zīmolu veidošanas, uzturēšanas pamatnosacījumus, kā arī centusies izskaidrot un definēt jaunu jēdzienu – zīmolu klonēšana. Darbā arī iekļautas sadaļas par lielākajiem alkoholisko un bezalkoholisko dzērienu zīmoliem un to ražotājiem Latvijā, kā arī dzērienu zīmolu klonēšanas analīze Latvijas dzērienu tirgū. Autore arī veikusi periodiskās literatūras izpēti, meklējusi ar dzērienu klonēšanu saistītu likumdošanu, intervējusi dzērienu nozares ekspertus un veikusi divas aptaujas.

Igolniece, L. “Cloning brands in marketing communication. Drink market in Latvia 2005.”. - Riga: University of Latvia, Faculty of social science Communications science department, 2006. – 103p. The bachelor written in Latvian includes 53 pages with 11 enclosures and 30 bibliographical sources in Latvian, Russian and English. The aim of the bachelor paper is to research brands and their cloning problem in the Latvian drink market 2005. Author on the basis of the theoretical literature has researched formation of the brands, basic upkeeping requirements, and tried to explain new term – brands cloning. The paper includes chapters about the biggest alcoholic and non-alcoholic drink brands and their producers in Latvia, the analyses about drink brand cloning in Latvian drink market 2005. The author has researched periodicals, Latvian laws, interviewed experts from drink market, and made two questionnaires about this issue.
Cloning Brands in Marketing Communications: The Beverage Market in Latvia (2005)
Keywords: Komunikācijas zinātne