Konfigurāciju pārvaldība, nepārtrauktās integrācijas rīki un to praktiskais lietojums - Kurms, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2014)
Sākumā tiek sniegts īss ieskats problemātiskākajās lietās projekta izstrādes gaitā, kuras ir iespējams risināt ieviešot projektā konfigurāciju pārvaldību. Pēc tam tiek apskatītas populārākās, plašāk izmantotās konfigurāciju pārvaldības tehnoloģijas un rīki. Apskatīts, kā šo rīku pielietošana sasaucas ar spējās izstrādes principiem. Darba gaitā tiek ieteikti labākie darbošanās paņēmieni konkrētās situācijās.. Balstoties uz pētījumu rezultātiem autors izvēlās piemērotākos rīkus hipotētiskam projektam, kura īss apraksts ir dots darba sākumā. Tiek īsumā nodemonstrēta šī projekta konfigurācija. Atslēgvārdi: Konfigurāciju pārvaldība, Spējā izstrāde, Nepārtraukta pieejamība, Nepārtraukta piegādājamība

Thesis is about Configuration Management and continuous integration tools and real life usage. At the start there is short look on most problematic places in software project development. These problems could be solved by involving Configuration Management approach. Later is review on most popular and widely used tools and technologies. Also how usage of these tools is connected to Agile principles. Through the thesis author gives insight of best practices. Based on results, author choses tools which is best suited for hypothetical project, which is described at beginning. Short examples given how to configure this project. Keywords: Configuration Management, Agile, Continuous Delivery, Continuous Integration
Configuration Managment and continous integration tools and real life usage
Keywords: Datorzinātne