Privātpersonu kreditēšana Komercbankās un tās attīstības tendences Latvijā - Henzele, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Izmantojot komercbanku piedāvātos kredītu veidus, privātpersonas spēj īsākā laika periodā uzlabot savu dzīves kvalitāti nekā tad, ja naudas līdzekļi savu mērķu īstenošanai jākrāj vairākus gadus. Tomēr šobrīd komercbankas potenciālā kredītņēmēja iespējas aizņemties naudas līdzekļus izvērtē stingrāk, lai neciestu zaudējumus kredīta neatmaksāšanas gadījumā, kā rezultātā vairums iedzīvotāju kredītu nespēj saņemt. Darba mērķis ir, pamatojoties uz ekonomiskās literatūras izpēti un statistisko datu analīzi, novērtēt privātpersonu kreditēšanas tendenču attīstību un izstrādāt priekšlikumus privātpersonu kreditēšanas attīstībai Latvijā. Komercbanku kreditēšanas attīstību spēj ietekmēt iedzīvotāju dzīves līmenis, banku nosacījumi kredīta saņemšanai, kā arī valdības izstrādātie noteikumi privātpersonu kreditēšanai. Atslēgvārdi: komercbanka, kreditēšanas apjoms, kreditēšanas līgums, kredītspēja, privātpersonas.

Using the type of credit offered by commercial banks, private persons to be able of the shortest time to improve their quality of life than if the funds necessary to save many years. However, there is commercial banks borrower possibility to borrow funds to evaluate more closely, that not to lose when credit not to pay off as a result more people is unable to get credit. The aim of paper is, on the basis of economic literature research and analysis of statistical data, to evaluate private lending trends and develop proposals for the development of private lending in Latvia. Progression of commercial lending is able to influence living standards, bank loan conditions, as well as government rules developed retail lending. Keywords: amount of lending, commercial bank, creditworthiness, credit agreement, private persons.
Crediting of private persons in commercial bank and it development tendences in Latvia
Keywords: Ekonomika; Komercbanka; Kreditēšanas apjoms; Kreditēšanas līgums; Kredītspēja; Privātpersonas