Profesionālās izdegšanas sindroms sociālo pakalpojumu sniedzējiem publiskajā un privātajā sfērā - Priede, Gita (Latvijas Universitāte, 2008)
Līdz šim Latvijā nav veikti pētījumi un zinātniskas publikācijas par profesionālās izdegšanas sindromu, tāpēc autores izvēlējās rakstīt maģistra darbu „Profesionālās izdegšanas sindroms sociālo pakalpojumu sniedzējiem publiskajā un privātajā sfērā”. Darba mērķis ir apzināt profesionālās izdegšanas sindromu, noskaidrot profesionālās izdegšanas sindroma līmeni publiskajā un privātajā sektorā, lai piedāvātu profesionālā izdegšanas sindroma profilaktiskos pasākumus un iespējamos risinājumus tā mazināšanai. Rezultāti liecina, ka personāla mainība Rīgas, Rīgas rajona sociālo pakalpojumu sniedzēju institūcijās ir 26,92% un profesionālās izdegšanas sindroma līmenis ir augsts 51% darbinieku. Apkopojot maģistra darba rezultātus, autores secina, ka profesionālās izdegšanas sindromam darba devēji un darba ņēmēji nav pievērsuši uzmanību.

Studies and scientific publications on Professional burnout syndrome have not been carried out in Latvia so far. For that reason the authors of this study have opted to write Master’s paper “Professional burnout syndrome for workers of socials health in public and private areas”. The purpose of this research is to study and discover the level of professional social burnout syndrome, to propose professional burnout syndrome prevention events, and eventual solutions to decrease it. Results indicate, that personnel turnover in Riga and Riga region social service institutions amounts to 26.92 %, and the percentage of professional burnout syndrome level is high – 51% employees. Having summarized the results of this masters’ thesis, the authors conclude that neither employers nor employees have paid attention to professional burnout syndrome.
Professional burnout syndrome of social workers in public and private sector
Keywords: Vadībzinātne