ASV un Eiropas Savienības riska kapitāla investēšanas analīze un salīdzināšana - Korņevs, Maksims (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura Darbs “ASV un Eiropas Savienības Riska Kapitāla Investēšanas Analīze un Salīdzināšana” izstrādāts ar mērķi izpētīt ASV un Eiropas Savienības pieredzi riska kapitāla biznesā un noteikt tās pielietošanas aspektus investīciju tirgū Latvijā. Riska kapitāla investīcijas ir viens no mūsdienīgās ekonomiskās attīstības dzinējiem. Riska kapitāla investīciju piesaistes sarežģītība, it īpaši uzņēmuma sākumposmā. Uzņēmēju pieprasījums pēc riska kapitāla rodas uzņēmuma agrīnā stadijā, bet riska kapitālistu piedāvājums virzās uz uzņēmuma vēlākiem attīstības posmiem. Diplomdarbā aptverti riska kapitāla investēšanas teorētiskie aspekti, investēšanas piesaistes analīze un biznesa eņģeļu aptauja.

Diploma “Venture Capital Investment Analysis in USA and European Union” aim is to explore the experience of USA and EU in the venture capital business and determine its application aspects in Latvian investment market. Venture capital investments is a part of modern economics development. The complexity of attraction of venture capital persists, especially in business early development stages. Demand for venture capital is actual for the company at the seed stage of development. However, venture capitalists shift the offer to the subsequent development stages. Current thesis includes theoretical aspects of venture capital investments, analysis, and an interview with business angels.
Venture capital investment analysis in USA and European Union
Keywords: Vadībzinātne; riska kapitāls; biznesa eņģeļi; privātais kapitāls; inovatīvā ekonomika