Žurnālistisko publikāciju nozīme noziegumu atklāšanā - Purava-Čače, Paula (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir žurnālistisko publikāciju nozīme noziegumu atklāšanā. Darbā izvirzītais mērķis ir izpētīt, cik bieži pēc žurnālistu publikācijām tiek uzsākti izmeklēšanas darbi, kāda ir sadarbība starp žurnālistiem un tiesībsargājošajām iestādēm. Darba teorētiskajā daļā tiks apskatīta ziņu, pētnieciskā un izklaides žurnālistika, žurnālistu ētikas pamatprincipi. Bakalaura darba empīriskā daļa balstās daļēji strukrurētajās intervijās un gadījumu analīzē. Pētījumā noskaidrots, ka ir gadījumi, kad pēc žurnālistu publikācijām tiek uzsākti izmeklēšanas darbi. Atslēgvārdi: Žurnālistika, izmeklēšana, noziegumu atklāšana, mediju ietekme.

The topic of the bachelor's thesis is the importance of journalistic publications in the detection of crimes. The aim of the thesis is to study how often investigative work is initiated after journalists' publications, and what is the cooperation between journalists and law enforcement agencies. The theoretical part of the thesis will examine news, investigative and entertainment journalism, the basic principles of journalistic ethics. The empirical part of the bachelor's thesis is based on semi-structured interviews and case analysis. The study found that there are cases when investigative work is initiated after journalists' publications. Keywords: Journalism, investigation, detection of crimes, media influence.
The importance of journalistic publications in solving crimes
Keywords: Komunikācijas zinātne; Žurnālistika; Izmeklēšana; Noziegumu atklāšana; mediju ietekme