Einšteina relativitātes teorija līdz E=mc2. Matemātiķa piedzīvojumi. - Podnieks, Kārlis (My University, 2013)
2.izdevums. Jaunu, uzlabotu un papildinātu 3.izdevumu sk. adresē https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/5408 ... nu varu piedāvāt jau daudz vairāk: gan vēl tālāk būtiski pilnveidotu Lorenca transformāciju matemātisko izvedumu, gan Einšteina speciālās relativitātes teorijas dinamiskās daļas (atkal matemātisku) izvedumu līdz pat slavenajai formulai E=mc2.
2.izdevums. Jaunu, uzlabotu un papildinātu 3.izdevumu sk. adresē https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/5408
Keywords: Einšteins; relativitātes teorija; Lorenca transformācijas; masa; enerģija; enerģijas formula