Bezdarbs Latvijā, tā ietekme uz Latvijas tautsaimniecības attīstību - Savelkova, Olga (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „ Bezdarbs Latvijā, tā ietekme uz Latvijas tautsaimniecības attīstību” Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt bezdarba situāciju valstī, nosakot tās ietekmi uz tautsaimniecības attīstību, ka arī pamatojoties uz veikto analīzi izdarīt secinājumus un sniegt bezdarba mazināšanas priekšlikumus. Pētījuma objekts ir bezdarbs Latvijā. Pētījuma periods ir no 2007. līdz 2009. gada, atsevišķi uzrādot 2010. gada pieejamus datus. Darba apjoms ir 66 lapas, darbā ir iekļauti 20 attēli, 7 tabulas. Darba uzrakstīšanai tika izmantoti 34 literatūras avoti – mācību grāmatas, statistikas datu bāzes, interneta publikācijas. Darba izstrādes gaitā tika izmantotas sekojošas analīzes metodes: monogrāfiskā jeb aprakstošā – darba tirgus teorētiskā apskata veikšanai; statistikas – nepieciešamo datu, lai varētu veikt analīzi, apkopošanai; grafiskā – iegūto rezultātu attēlošanai. Izstrādāto bakalaura darbu var izmantot valsts institūcijās, kuras nodarbojas ar bezdarba problēmas risināšanu.

The Bachelor’s Paper theme is „ Unemployment in Latvia and its impact on the Latvian economy” The Bachelor’s work aims to explore and analyze tha employment situation in the country of Latvia, determining its influence on economic development, and – based on that analysis – to draw conclusions and make proposals for reducing unemployment. The study object is unemployment in Latvia. The study period is from 2007 to 2009 year, separately using available 2010 data. The amount of work is 66 pages, the work contains 20 pictures, 7 tables. In preparation of the work 34 sources of literature – books, statistical databases, web publications were used. During the research the following analysis techniques have been applied: monographic and descriptive analysis of the labor market examining the theoretical performance, and statistical data necessary to carry out the analysis, compilation and graphics to display the results. The Bachelor’s Paper may be used by public institutions, which deal with or attempt, or provide solutions to the unemployment problem.
Unemployment in Latvia and its impact on Latvian economic development
Keywords: Vadībzinātne