Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana - Jakovļeva, Inga (Latvijas Universitāte, 2018)
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija ir salīdzinoši jauns, bet nozīmīgs un starptautiski aktuāls noziedzīgs nodarījums. Tā apmēri strauji pieaug, tiek izgudrotas arvien jaunas metodes. Šis nodarījums atstāj negatīvas sekas uz valsts budžetu un labklājību. Bakalaura darbā “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija” ir izpētīta šī noziedzīga nodarījuma jēdziena būtība, kā arī Latvijas un starptautiskais regulējums; ir veikta nodarījuma sastāva juridiskā analīze; ir aplūkots un salīdzināts legalizācijas regulējums ārvalstīs. Darba noslēgumā ir izdarīti secinājumi. Darbs ir balstīts uz normatīviem aktiem, juridisko literatūru un zinātniskām publikācijām, kā arī tiesu praksi.

Money laundering is a fairly new, significant and an internationally topical offence. It is increasing in its capacity as new methods of money laundering are being introduced. This offence produces negative effects on a states budget and welfare. The bachelor thesis “Money laundering” researches the meaning of the term as well as the Latvian and the international regulation; shows the judicial analysis of the offence; and compares the regulation on legalisation abroad. The final chapter reflects on the conclusions reached. The thesis is based on normative acts, judicial literature as well as scholarly publications and court practice.
Money laundering
Keywords: Juridiskā zinātne; Noziedzīgi iegūti; Līdzekļi; Legalizācija; Naudas atmazgāšana