Iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošana bankas nekustamo īpašumu pārvaldē - Prokofjeva, Laima (Latvijas Universitāte, 2013)
Iekšējās kontroles sistēmas ir būtisks katra uzņēmuma efektīvas darbības priekšnosacījums, kā arī ikdienas darbību sastāvdaļa. Darba mērķis ir izpētīt bankas nekustamo īpašumu pārvaldes SIA A iekšējās kontroles sistēmu, novērtēt tās atbilstību darbā pētītajām iekšējās kontroles sistēmas teorētiskajām prasībām un izstrādāt priekšlikumus SIA A iekšējās kontroles sistēmas pilnveidošanai. Darbā ir četras daļas, pirmajā daļā izpētīta teorētiskā bāze par iekšējās kontroles sistēmu, otrajā daļā - iekšējās kontroles sistēmas izveidošana un ieviešana, trešajā daļā ir uzņēmuma raksturojums, ceturtajā daļā ir veikts iekšējās kontroles sistēmas novērtējums SIA A. Autore, pamatojoties uz teorijas un uzņēmuma izpētes rezultātiem, izstrādāja secinājumus par uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmu un priekšlikumus tās pilnveidošanai. Svarīgākie informācijas avoti ir ārvalstīs izdotās grāmatas un uzņēmuma nepublicētā informācija.

Internal control system is an important component of business processes in every organization. The aim of the research is to explore the internal control system of the banks real estate group SIA A, evaluate how it corresponds with the theoretical aspects of the internal control system researched in the work, and develop proposals for internal control system improvement in the banks real estate group SIA A. Research consists of four parts; the first part contains a analyse of theoretical basis of internal control system, the second – analyse regarding internal control system establishment and implementation, the third part contains SIA A description, firth part contains research and analyse of SIA A internal control system. The author developed conclusions about the company’s internal control system and proposals for its improvements, based on the research of theory and the company.
Internal control system improvement in the banks real estate group
Keywords: Ekonomika