Datorizēta hromatiskās jutības noteikšana ar modificētu trepju un konstanto stimulu metodi - Freiberga, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts uz 42 lpp, satur 22 attēlus, 2 tabulas, 1 pielikumu un 36 literatūras atsauces. Darba mērķis: veikt datorizēta krāsu redzes testa aprobāciju un noskaidrot sesijas apjoma ietekmi uz iegūstamo rezultātu. Dalībnieki: 12 dalībnieki, no kuriem 2 bija ar krāsu redzes deficītu. Metode: dalībnieku krāsu redze tika novērtēta ar HRR pseidoizohromatiskajām kartēm, anomaloskopu un datorizēto krāsu redzes testu izmantojot trepju un konstanto stimulu metodi. Dalībniekiem ar krāsu redzes testu tika konstatēts sarkan-zaļais krāsu redzes deficīts. Tika noteiktas hromatiskās jutības sliekšņu vērtības 6 hromatiskajos virzienos. Tika secināts, ka pie ilgstošas krāsu redzes testa pildīšanas hromatiskā jutība samazinās. Atslēgas vārdi: krāsu redze, krāsu redzes deficīts, datorizētais krāsu redzes tests, hromatiskā jutība.

Bachelor thesis contain 42 pages, 22 images, 2 tables, 1 appendix and 36 references. Purpose: aprobate computerized color vision test and determine the influence of session on the results Subjects: 12 people participants, 2 of them was with color vision defect Metode: colour vision was tested with HRR pseudoisochromatic plates, anomaloscope and computer controlled color vision test using staircase and constant stimuli method. Participants with color vision tests showed red – green color vision deficiency. Were determined chromatic sensitivity thresholds to 6 chromatic directions It was concluded, that chromatic sensitivity decreases with longer color vision testing. Keywords: colour vision, colour vision deficiency, computarized colour vision test, hromatiskā jutība.
Color-discrimination threshold determination using computerized colour vision stimuli with staircase and constant stimuli method
Keywords: Fizika; krāsu redze; krāsu redzes deficīts; hromatiskā jutība; datorizētais krāsu redzes tests