Projekts: Uzņemuma "Fast&Fresh" dibināšana - Dušinska, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā „Projekts: Uzņēmuma SIA „Fast&Fresh” dibināšana” ir izveidots biznesa plāns jauna specializēta ātras ēdienu piegādes uzņēmuma dibināšanai. Projekta „Fast&Fresh” dibināšana” mērķis ir veselīga restorāna tipa ēdiena pieejamības veicināšana, atverot veselīga uztura piegādes uzņēmumu Rīgā, Aleksandra Čaka iela 105. Projekta īstenošanas laiks ir laika periods no 2015. gada 1. jūnija līdz 2015. gada 1. septembrim. Projekta īstenošanai nepieciešamie naudas līdzekļi ir 13 227,32 EUR. Uzņēmuma pamatdarbība balstīsies uz veselīga uztura piegādes servisu, kas mūsdienu steiga atvieglos klientiem darba dienu un atbrīvos no nepieciešamības meklēt iespēju ieturēt maltīti ātri un veselīgi. Kopējās tendences liecina, ka cilvēki izvēlas ēst veselīgāk un garšīgāk, tādēļ arvien būtiskāka nozīme tiek piešķirta ēdiena saturam un kvalitātei, kas garantē vēlamo gala rezultātu – baudāma ēdiena garšu. Līdz ar to darba autore uzskata, ka projekta ideja ir aktuāla.Ka uzņēmuma juridiska forma tika izvēlēta Sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Par galvenes aspektiem kalpoja atbildība un dalībnieku skaits, ka arī reģistrācijas maksa. SIA „FastFresh” pamatkapitāls sastādīs 5000 EUR. Projekta ietvaros zeme vai ēkas netiks iegādātas. Nepieciešamas telpas uzņēmējdarbības veikšanai tiks izīrētās Rīgā, Čaka ielā 105. Uzņēmuma strādās 6 darbinieki un grāmatvede, darbosies uzņēmumā, ka ārpakalpojuma sniedzējs. Kopumā, uzņēmuma klienti ir mūsdienīgi cilvēki, kas rūpējas par sevī un savu uzturu, un pie tādiem var pieskaitīt gandrīz jebkuru Rīgas iedzīvotāju, kas uzņēmumam paver plašas attīstības perspektīvas. Maģistra darba apjoms ir 102 lappuses, kas sastāv no 8 nodaļām un 3 pielikumiem. Darba izveidei izmantoti 50 literatūras un avotu vienības.

Masters work „Project: establishment of „Fast&Fresh” has created a new business plan, a fast food delivery company. Project „Fast & Fresh” formation is aimed at facilitating the availability of healthy food in the restaurant, establishing a healthy food supply company in Riga, Alexandra Chaka Street 105. The implementation period of the project is the period from 2015 July 1 until 2015 September 1. The money necessary for the implementation of the project is EUR 13 227,32. The company ’ s main business will be based on a healthy diet delivery service that in everyday life of modern people will make it easier for customers to spend work days and will be released from the need to look for an opportunity to eat quickly and unhealthy. The overall trends is that people choose to eat healthier, therefore, are playing an increasingly important role in food content and quality which guarantee the desired end result – better taste. That is the reason autor of that work considers the idea of establishing of the project actual.The legal form of a limited liability company was selected. On the liability aspects served and the number of participants, as well as the registration fee. SIA „FastFresh” capital stock will be EUR 5000.The rooms will be rented out for business in Riga, Chaka Street 105, concluding the rental contract for 3 years. The company's 6 employees will work in the company, and the bookkeeper will provide company with external service . In general, enterprise customers are modern people caring for themselves and their food, and they are mostly Riga rezidents. The amount of work is 102 the master pages, consisting of 8 chapters and 3 annexes. The 50 literature sources used for the unit. Keywords: company, fast delivery, healthy food, food provide industry.
Project: Establisment of "Fast&Fresh"
Keywords: Finanses un kredīts; uzņēmums; ātra piegāde; veselīgs uzturs; ēdināšanas nozare; company