Spēle 6-7 gadīgu bērnu lasītprasmes veicināšanai pirmsskolā - Kasparsone, Laura (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas darba tēma: Spēle 6-7 gadīgu bērnu lasītprasmes veicināšanai pirmsskolā. Darba autore: Laura Kasparsone. Pētījuma aktualitāte: Lasīšana sniedz bērnam jaunas zināšanas, veicina iztēles attīstību un analītisko domāšanu. Tā arī pilnveido valodas prasmes, paplašina vārdu krājumu un veido izpratni par valodu. Savas mācīšanās iespēju dēļ lasīšanai ir plaša ietekme uz bērna attīstību – jo labāk bērns lasa, jo vieglāk viņam ir apgūt mācību vielu, kas ļauj justies pārliecinātākam par savām spējām un prasmēm mācību procesā. Darba mērķis: teorētiski un empīriski pētīt 6-7 gadus vecu bērnu lasītprasmes veicināšanu, izmantojot spēles. Pētījuma metodes: •Teorētiskā: Pedagoģiskās un psiholoģiskās literatūras analīze; •Empīriskās: novērošana, pedagoģiskā izmēģinājuma darbība, datu statistiska apstrāde. Sasniegtie rezultāti: izstrādāti secinājumi un ieteikumi, kā efektīvāk iekļaut spēles 6-7 gadu vecu bērnu lasītprasmes attīstībā pirmsskolas izglītībā. Atslēgas vārdi: lasītprasme, 6-7 gadus veci bērni, pirmsskola, spēles. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, teorētiskās analīzes, empīriskās pētījuma daļas, secinājumu un priekšlikumu daļas, kā arī no izmantotās literatūras un avotu saraksta. Kvalifikācijas darba apjoms 35 lappuses. Darbs satur 3 tabulas, 8 attēlus un 26 izmantotās literatūras un informācijas avotus.

Qualification thesis topic: A game to promote reading skills in 6-7 year old children in preschool. Author of the qualification thesis: Laura Kasparsone. Relevance of the research: Reading provides a child with new knowledge, promotes the development of imagination and analytical thinking. It also improves language skills, expands vocabulary and builds understanding of language. Due to its learning opportunities, reading has a wide impact on a child's development - the better a child reads, the easier it is for him to master the learning material, which allows him to feel more confident in his abilities and skills in the learning process. The purpose of the qualification thesis: to theoretically and empirically study the promotion of reading literacy in 6-7 year old children using games. Research methods: • Theoretical: analysis of pedagogical and psychological literature; • Empirical: observation, pedagogical pilot activity, statistical processing of data. Achieved results: conclusions and recommendations have been developed on how to more effectively incorporate games into the reading development of 6-7 year old children in preschool education. Keywords: reading literacy, 6-7 year old children, preschool, games. The qualification work consists of an introduction, theoretical analysis, empirical research part, conclusions and proposals part, as well as a list of used literature and sources. The volume of the qualification work is 35 pages. The work contains 3 tables, 8 pictures and 26 sources of used literature and information.
A game to promote reading skills in 6-7 year old children in preschool.
Keywords: Izglītības zinātnes; lasītprasme; 6-7 gadus veci bērni; pirmsskola; spēles