Mākslīgā intelekta atbildības regulējuma nepieciešamība. - Kokina, Santa (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darbs „Mākslīgā intelekta atbildības regulējuma nepieciešamība” ir uzrakstīts 2021.gadā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedrā. Darbs sastāv no 4 nodaļām, kurās ir analizēts mākslīgā intelekta jēdziens, deliktu tiesību normatīvais regulējums, civiltiesiskās atbildības modeļi un apskatīts, kāds atbildības regulējums būtu attiecināms uz mākslīgo intelektu. Maģistra darbā ir konstatētas praksē esošās problēmas un izteikti priekšlikumi par mākslīgā intelekta atbildības normatīvā regulējuma ieviešanas nepieciešamību. Darba uzdevums ir sniegt vērtējumu par literatūrā un tiesību doktrīnā pastāvošajiem uzskatiem par mākslīgajam intelektam piemērojamo civiltiesisko atbildību.

The master’s thesis „The necessity of regulation for the liability framework of artificial intelligence” was written in the Department of Civil Law, Faculty of Law, University of Latvia. The thesis consists of 4 chapters and describes artificial intelligence definition, normative regulation of tort law, models of civil liability, and analyzes what liability regulation would apply to artificial intelligence. The thesis aims to present an insight into a broader issue concerning the concept of liability of artificial intelligence and provide suggestions regarding the necessary legislative amendments. The developmental task is to assess beliefs in literature and doctrine of law about artificial intelligence civil liability.
The necessity of regulation for the liability framework of artificial intelligence.
Keywords: Juridiskā zinātne; mākslīgais intelekts; atbildības regulējums; tiesību aizskārums; delikts