Tenisa treniņu ietekme uz bērnu vispārēju attīstību - Zigerte, Annija (Latvijas Universitāte, 2023)
Kvalifikācijas darba tēma – “ Tenisa treniņu ietekme uz bērna vispārēju attīstību”. Šajā darbā tika pētīta sporta aktivitāšu, galvenokārt tenisa, ietekme uz bērnu vispārējo fizisko un psihoemocionālo attīstību. Darbā tika apskatīti ieguvumi, ko bērnu un jauniešu veselībai sniedz tenisa spēles treniņi un vingrinājumi. Darba pētnieciskajā daļā tika apkopotas un analizētas respondentu sniegtās atbildes uz anketas jautājumiem. Kā respondenti izvēlētas personas, kuru bērni nodarbojas ar tenisu. Vecāki sniedza atbildes par bērnu izmaiņām, kas novērotas nodarbojoties ar šo sporta veidu. Pēc respondentu sniegtajām atbildēm izdarīti secinājumi, ka teniss nenoliedzami sniedz pozitīvu ieguldījumu bērnu attīstībā. Tāpat apkopoti sniegtie ieteikumi un rekomendācijas. Darbā liela nozīme tika pievērsta treneru ietekmei uz bērna attīstību. Darba apjoms : 26 lpp. Darbā ievietotas 2 tabulas un 4 attēli.

Subject of the qualification work – “impact of tennis training on the overall development of the child”. This work explores the impact of sporting activities, mainly tennis, on children's overall physical and psychoemotional development. The work looks at the benefits of training and exercising a tennis game for the health of children and young people. The research part of the work summarises and analyses the questionnaire replies provided by respondents. People whose children engage in tennis have been chosen as respondents. Parents give answers about the baby changes seen while doing the sport. Following responses from respondents, it can be concluded that tennis undeniably contributes positively to children's development. Recommendations and recommendations are also summarised. The impact of coaches on a child's development is a big part of the job. Amount of work 26 p. 2 tables and 4 image inserted into the job.
Impact of tennis training on the overall development of children
Keywords: Sporta zinātne; Teniss; Treneris; Fiziskā attīstība; Psihoemocionālā attīstība; bērni