Datu kvalitātes kritēriji un to testēšanas metrikas - Grigonis, Ričards (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Datu kvalitātes kritēriji un to testēšanas metrikas” mērķis ir vienuviet apkopot kritērijus, pēc kuriem novērtēt datu kvalitāti. Darbā tiek izvērtēta datu kvalitātes un tās problemātikas aktualitāte, izpētīti dažādos avotos minētie datu kvalitātes kritēriji un to metrikas. Netiek piedāvātas jaunas metodes, kā novērtēt datu kvalitāti, bet tiek apkopotas dažādos avotos minētās testēšanas metodes. Darba galvenajā nodaļā tiek aprakstīts katrs no avotos atrastajiem kvalitātes kritērijiem un salīdzināta to nozīme dažādu autoru publikācijās, detalizētāk apskatot biežāk lietotās datu kvalitātes dimensijas. Noslēgumā uz reāliem datiem tiek veikti datu kvalitātes testi, izmantojot datu kvalitātes dimensijas.

The use of bachelor's work “Criteria and testing metrics of data quality” aims to summarize the criteria for evaluating data quality in one place. The work examines the relevance of data quality and its problems, examines the data quality criteria and their metrics from different sources. No new methods are proposed to assess the quality of the data, but the testing methods mentioned in the various sources are compiled. The main chapter of the work describes each of the quality criteria found in the sources and compares their relevance to the publications of the various authors by looking at the most frequently used data quality dimensions in more detail. In conclusion, real data tests are carried out using data quality dimensions.
Criteria and testing metrics of data quality
Keywords: Datorzinātne; datu kvalitāte; testēšana; metrika; datu kvalitātes dimensija