Krāsu ietekme tīmekļa lietotnes darbības ātruma uztverē - Ronesala, Krista (Latvijas Universitāte, 2023)
Lai arī mūsdienās tīmekļa vietņu ātruma optimizācija, izmantojot tehnoloģiskos risinājumus, ir sasniegusi jaunus augstumus, svarīgākais ātruma noteicējs ir lietotājs un tā spēja uztvert attiecīgos risinājumus. Lietotāja uztveri par tīmekļa vietnes ātrumu nosaka dažādi faktori, piemēram, tajā izmantotās ikonas un krāsa. Šī darba ietvaros tiek apskatīts, kā to ietekmē tīmekļa vietnē izmantotās krāsas. Darba ietvaros tiek veikts pētījums, izmantojot autora veidotas viena ielādes ātruma, bet dažādu krāsu noformējuma tīmekļa vietņu lapas, un apkopojot lietotāju atsauksmes. Izmantojot apkopotos datus un informāciju, tiek izdarīti secinājumi par to, kādi krāsu risinājumi būtu visefektīvākie tīmekļa lapas ātruma uztveres optimizēšanai.

Although today the optimization of website speed through technological solutions has reached new heights, the most important determinant of speed is the user and his ability to perceive the respective solutions. A user’s perception of website speed is determined by various factors for example, loading icons and colors. This work examines how the colors used on the website affects this. As part of the work, a study is carried out using website pages created by the author, with the same loading speed, but different color design, and collecting user feedback. Using the collected data and information, conclusions are drawn about what color solutions would be most effective for optimizing web page speed perception.
Impact of color on perceived web app performance
Keywords: Datorzinātne; krāsa; uztvere; ielādes ātrums; tīmekļa vietne