Krievijas-Baltijas valstu ekonomiskās attiecības: nozīmīgums, problēmas, perspektīvas - Lagutins, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba autors analizē un veic novērtējumu Baltijas valstu – Igaunijas, Latvijas un Lietuvas – ārējām divpusējām ekonomiskajām attiecībām ar Krieviju. Darba mērķis ir noskaidrot Baltijas valstu un Krievijas sadarbības nozīmīgumu, esošos panākumus un problēmas, kā āri prognozēt šo valstu ekonomiskās sadarbības perspektīvas tuvākajai nākotnei. Plaša uzmanība tiek pievērsta dažādiem svarīgajiem notikumiem, kuri ietekmē un/vai var ietekmēt Baltijas valstu un Krievijas ekonomiskās attiecības nākotnē, valstu savstarpējās tirdzniecības statistikas datiem un citiem ekonomiskajiem rādītājiem, kā arī dažādu ekspertu un amatpersonu sniegtajiem viedokļiem.

The author of Diploma Paper analyses and makes estimation to the foreign bilateral economic affairs between Baltic States - Estonia, Latvia and Lithuania - and Russia. The aim of the work is to find out the importance of cooperation between Baltic States and Russia, achievements and problems and to forecast the prospects of the economic cooperation between these states in the nearest future. A wide attention is turned to: various important events that influence and/or can influence the economic relations between Baltic States and Russia in the future; statistic data of the international trade and other economic indexes and also to the opinions of the various experts and officials.
Economic affairs between Baltic States and Russia: importance, problems, prospects
Keywords: Ekonomika