Sievietes tēls latviešu mākslas filmās (9 filmas) - Rozenšteine, Aija (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā iekļauts pētījums, kura empīrisko pamatu veido 15 latviešu mākslas filmas ar mūsdienīgu tematiku, kuras tapušas laika periodā : 2000-2005.g. Tās atklāj pārmaiņas, kuras redzamas sievietes konstrukcijā/konstruēšanā. Filmu autori (gan vīrieši, gan sievietes) savos darbos sievieti konstruē gan stereotipiski, gan piešķirot tai jaunas iezīmes. Kino kā medijs veido un arī ataino pārmaiņas, kuras notiek sabiedrībā. Pārmaiņu pamatā ir sievietes aktīva iesaistīšanās sabiedriskajā dzīvē un sabiedrības attieksmē pret to. Atslēgvārdi: Sieviete; sievišķība; autors/e ; kino; sociālās realitātes konstruēšana, stereotipi; dzimte; diskurss; diskursa analīze; Latvijas mākslas filmas.

The Bachelor’s Paper contains a research the empirical basis of which is formed by 15 Latvian feature films with contemporary themes produced during the time period from year 2000 to 2005. They reveal the changes that can be seen in the woman’s design. The authors of the films (both males and females) have designed a woman both based on stereotypes and also adding new features in their works. Cinema as a medium forms and also reflects the changes in the society. The changes centre around the woman’s active involvement in the public life and the public attitude to it. Key words: A woman; femininity; author; cinema; constructing the social reality; stereotypes; gender; discourse; discourse analysis; Latvian feature films.
The Image of Women in Latvian Feature Films (9 Films)
Keywords: Komunikācijas zinātne