Vēlīnā padomju pilsētas mikrorajona – Ziepniekkalna sociālā telpa un kopienu veidošanās iespējas - Švāne, Baiba (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Vēlīnā padomju pilsētas mikrorajona Ziepniekkalna sociālā telpa un kopienu veidošanās iespējas” pētīta Ziepniekkalna apkaimes sociālģeogrāfiskās telpas struktūra un apzinātas kopienu veidošanās iespējas. Pētījuma mērķis ir apzināt sociālās telpas struktūru un kopienu veidošanās iespējas Ziepniekkalna mikrorajonā, balstoties uz izpēti sniegt priekšlikumus. Ziepniekkalna apkaimē sociālo saišu veidošanās notiek lokālā mērogā, vietējo mājokļu grupu ietvaros, kas balstās galvenokārt saimnieciskās interesēs, kas paplašinās līdz ar to ikdienas aktivitāšu telpu, kur tiek lietoti publiskie pakalpojumi. Apkaimes sociālā telpa nav homogēna, var izdalīt vairākas aktivitāšu telpas, uz kuru pamata var notikt kopienu veidošanās, tomēr nepieciešama infrastruktūras attīstīšana šajos aktivitāšu centros, kā arī atpūtas vietu izveide un esošo sakārtošana, lai veicinātu iedzīvotāju sociālo saiknes.Atslēgas vārdi: pilsētas sociālā telpa, teritoriālās kopienas, kopiena, apkaime, Ziepniekkalns

Master’s thesis „The late Soviet city neighbourhood – Ziepniekkalns social space, transformations and opportunities of local community’s development” will investigate social spatial of Ziepniekkalns neighbourhood and introduce with community development potential in neighbourhood. Aim of the research is investigate structure of social space and present proposals based on study. Social ties in neighbourhood ar developing at local level within the local housing communities, based primarily economic interests that extend with the used for public services, activities creating daily activity space. Ziepniekkalna neighbourhood social space is not homogeneous, it is possible to distinguish several daily activity space, on the basis of community formation can occur, however, requires infrastructure development in these centres, as well as management, to promote the social links. Key words: city social space, territorial communities, community, neighbourhood, Ziepneikkalns
The late Soviet city neighbourhood – Ziepniekkalns social space, transformations and opportunities of local communities development
Keywords: Ģeogrāfija