Mācību priekšmeta standarta un autorprogrammas izstrāde programmēšanas priekšmetam vidusskolā - Muižnieks, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba mērķis ir, balstoties uz literatūras avotiem un pareizas mācību priekšmeta programmas kritērijiem, izstrādāt priekšmeta “Programmēšana” programmu un priekšmeta “Programmēšana” standartu vidusskolai. Diplomdarba ietvaros tika izstrādāta mācību priekšmeta programma un mācību priekšmeta standarts. Pētījumā tika noskaidrots, ka mācību priekšmets ir realizējams vidusskolā, jo tā standarts tika atzīts par atbilstošu Ministru kabineta noteikumiem, un mācību priekšmeta programma ir atbilstoša izvirzītajiem mācību priekšmeta programmas novērtēšanas kritērijiem.

The aim of the Diploma paper is to develop a program of the subject "Programming" and a standard of the subject "Programming" for the secondary school based on the literature sources and criteria for a correct program of a subject. Within the framework of the Diploma paper the program of the subject and a standard of the subject have been developed. During the research it was found that the subject can be taught in the secondary school because its standard has been accepted to be corresponding to the set criteria of the evaluation of the subject's program.
Development of the Subject's Standard and Author's Program for Subject Programming in the Secondary School
Keywords: Pedagoģija; programmēšana; mācību priekšmeta autorprogramma; mācību priekšmeta standarts; mācību priekšmeta izstrāde